Καθαρισμός Otomatic DPF – hybrid™

Η Otomatic, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της που χωρίζονται σε υποστηρικτές της μεθόδου υδροδυναμικής [wet] ή πνευματικής μεθόδου air knife [bake&blow], παρουσιάζει το 2022 για πρώτη φορά την καινοτόμο υβριδική μέθοδο καθαρισμού DPF.
Η πατενταρισμένη υβριδική μέθοδος της Otomatic που ονομάζεται DPF-hybrid™ συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των υδροδυναμικών και πνευματικών μεθόδων και εξαλείφει τα μειονεκτήματά τους σε μια μηχανή μίας μονάδας.

 

DPF – hybrid™ τεχνολογία καθαρισμού – Λύση υγρού και στεγνού καθαρισμού

Υδροδυναμικό διάλυμα υγρού καθαρισμού σε συνδυασμό με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας “Air Pulse Drying Process”

✅ Τα πλεονεκτήματα των δύο πιο δημοφιλών μεθόδων καθαρισμού φίλτρων σωματιδίων συνδυάζονται σε μία και μόνο μηχανή.
✅ Συνδυάζοντας την υδροδυναμική μέθοδο με την πνευματική μέθοδο, αναπτύχθηκε μια καινοτόμος υβριδική μέθοδος.
✅ Εφαρμόζονται δύο μέθοδοι καθαρισμού σε μία διαδικασία καθαρισμού όπως:
1️⃣ νερό με απορρυπαντικό με τριβή του πίδακα νερού, πλύσιμο και αποσκλήρυνση
2️⃣ ενισχυμένος παλμός πεπιεσμένου αέρα με φύσημα σωματιδίων βρωμιάς που παραμένουν μετά τη διαδικασία υγρού καθαρισμού έξω από το φίλτρο καναλιών.
✅ Κατά τη διαδικασία υγρού καθαρισμού, ο παλμός πεπιεσμένου αέρα χρησιμεύει για την ενίσχυση της τριβής των σωματιδίων του νερού αυξάνοντας την πίεσή τους.
Στη διαδικασία στεγνώματος, από την άλλη πλευρά, ο ήδη ενισχυμένος παλμός πεπιεσμένου αέρα είναι ένα ξεχωριστό καθαριστικό.
✅ Στη διαδικασία υγρού καθαρισμού, ο ίδιος ο παλμός αέρα δεν αποτελεί ξεχωριστό καθαριστικό.
Παίζει μόνο υποστηρικτικό ρόλο σε αντίθεση με τη χρήση του ως ξεχωριστό καθαριστικό στη διαδικασία στεγνώματος.

 

Τα στάδια του DPF | DOC | Καθαρισμός SCR

Όλα τα στάδια καθαρισμού DPF σε μία μηχανή.


TURBO AIR PULSE

Στάδιο 1
Στεγνός – Πνευματικός Καθαρισμός

Η χαλαρή αιθάλη και η τέφρα σε συνδυασμό με το νερό δημιουργούν λάσπη στο εσωτερικό του φίλτρου, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο φράγμα πίεσης, το οποίο μπορεί να σπάσει τον κεραμικό μονόλιθο DPF.
Το πρόγραμμα Turbo Air Pulse προετοιμάζει το DPF για το επόμενο βήμα της έκπλυσης της τέφρας και της αιθάλης από τα κανάλια με ένα διάλυμα νερού βρίσκοντας την «εύκολη» διαδρομή μέσα από τα πορώδη τοιχώματα του φίλτρου.


ΝΕΡΟ

Στάδιο 2
Υγρός Καθαρισμός

Ρέει εύκολα μέσα από το τούβλο φίλτρου (μονόλιθος) μέσα από τα ανεμπόδιστα κανάλια εξόδου του και στη συνέχεια διεισδύει στα μικροσκοπικά πορώδη τοιχώματα που χωρίζουν τα μονολιθικά κανάλια για να πλύνει τα βρώμικα κανάλια εισόδου.
Η σύνθεσή του μαλακώνει τα πολύ συμπιεσμένα και προσκολλημένα σωματίδια τόσο στα κανάλια εισόδου του φίλτρου όσο και στα μικροπορώδη τοιχώματά του.
Τα προσεκτικά επιλεγμένα τασιενεργά μειώνουν την επιφανειακή τάση του υδατικού διαλύματος, οδηγώντας σε καλύτερη αποτελεσματικότητα του ρευστού στη διείσδυση στους μικροπόρους του φίλτρου. Χάρη στη δύναμη της υδροδυναμικής πλύσης, όλες οι ακαθαρσίες αποσπώνται από την καθαρισμένη επιφάνεια.
Λόγω του κατάλληλου ιξώδους του ρευστού, η κίνηση των μορίων του ρευστού είναι παρόμοια με την τριβή.


ΖΕΣΤΗ ΡΟΗ ΑΕΡΑ & ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

Στάδιο 3
Καθαρισμός ζεστού “Air Pulse”.

Πλήρης αφαίρεση της υπολειπόμενης λάσπης από το εσωτερικό του φίλτρου DPF χάρη στην πατενταρισμένη «διαδικασία ξήρανσης air pulse».
Δεν υπάρχει κίνδυνος εξάτμισης βρώμικου νερού έκπλυσης και συσσώρευσης των υπολειπόμενων σωματιδίων βρωμιάς στα κανάλια που έχουν καθαριστεί με φίλτρο.
Εάν τα σωματίδια τέφρας και αιθάλης δεν αφαιρεθούν επαρκώς κατά τη διάρκεια του υγρού καθαρισμού, αυτά τα υπολείμματα διοχετεύονται έξω από τα κανάλια του φίλτρου με τη μορφή συρρικνωμένων, ξηρών σωματιδίων.

Τεχνολογικά πλεονεκτήματα

✅ Αποτροπή σπασίματος υδραυλικού κεραμικού υποστρώματος χάρη στην “αυτόματη βαλβίδα πίεσης ασφαλείας” – διαδρομή διαφυγής για υψηλή πίεση.
✅ Μια πλήρης διάταξη ασφαλείας “αντι υδραυλικής θραύσης”, που περιλαμβάνει “βαλβίδα ασφαλείας”, αισθητήρα πίεσης και μετατροπέα ελέγχου αντλίας νερού ξεπλένει με ασφάλεια τη διαλυμένη τέφρα από το φίλτρο.
✅ Η αφαίρεση της χαλαρής αιθάλης και της τέφρας με παλμό αέρα πριν από τον υγρό καθαρισμό μειώνει την υδραυλική δύναμη κατά τον υγρό καθαρισμό. Μέσω του εγκατεστημένου ακροφυσίου πιστολιού πεπιεσμένου αέρα ή του πατενταρισμένου “Air Pulse Program“.
✅ Πλήρης απομάκρυνση της υπολειπόμενης λάσπης από το εσωτερικό του φίλτρου που δημιουργείται με χαλαρή αιθάλη και τέφρα όταν συνδυάζεται με νερό χάρη στην εφαρμοσμένη πατενταρισμένη «διαδικασία στεγνώματος παλμού αέρα».
✅ Δεν υπάρχει κίνδυνος εξάτμισης βρώμικου νερού έκπλυσης και συσσώρευσης των υπολειπόμενων σωματιδίων βρωμιάς στα κανάλια καθαρισμού του φίλτρου.
✅ Εάν η στάχτη δεν αφαιρεθεί επαρκώς κατά τον υγρό καθαρισμό, αυτά τα υπολείμματα διοχετεύονται έξω από τα κανάλια του φίλτρου με τη μορφή συρρικνωμένων, αποξηραμένων σωματιδίων.
✅ Επίτευξη σημαντικά καλύτερων αποτελεσμάτων καθαρισμού για DPF σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους.
Η μέτρηση της αντίθλιψης της ροής αέρα μέσω των καναλιών του φίλτρου έδειξε υψηλότερη απόδοση της υβριδικής μεθόδου σε σύγκριση με την υδροδυναμική και την πνευματική μέθοδο.

Πλεονεκτήματα λειτουργίας συνεργείου:

▶️ Σε σύγκριση με το διάλυμα “Air Knife”, δεν υπάρχει μόλυνση από επικίνδυνα σωματίδια στον αέρα του εργαστηρίου.
▶️ Εύκολος χειρισμός της λάσπης υγρού καθαρισμού λόγω του εσωτερικού συστήματος φιλτραρίσματος DPF Platinum.
▶️ Η λάσπη υγρού καθαρισμού στο τελικό αποτέλεσμα διήθησης εναποτίθεται στη δεξαμενή φίλτρου σε εύκολα αντικαταστάσιμα φυσίγγια.
▶️ Χάρη στο σύστημα λειτουργίας κλειστού βρόχου, δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης σε πηγή νερού βρύσης.
▶️ Εξοικονόμηση χώρου εργασίας στον χώρο του συνεργείου λόγω του πλήρους συστήματος καθαρισμού σε μία μηχανή μίας μονάδας: καθαρισμός, δοκιμή, στέγνωμα, εκτύπωση εκθέσεων, σύστημα φιλτραρίσματος.
▶️ Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης με τη μείωση του χρόνου πλήρους κύκλου καθαρισμού.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της επιχείρησης:

➡️ Αύξηση της ανταγωνιστικότητας με την προσφορά υπηρεσίας καθαρισμού DPF στην πρωτοποριακή τεχνολογία καθαρισμού.
➡️ Μείωση παραπόνων πελατών μέσω πιο αποτελεσματικού καθαρισμού.
➡️ Επίτευξη σημαντικά καλύτερων αποτελεσμάτων καθαρισμού για DPF σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους, με αποτέλεσμα θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα της υπηρεσίας και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητάς της.

 

Φίλτρο DPF – Προσαρμογέας θαλάμου πλύσης πίεσης

Το καινοτόμο προϊόν μας, ο προσαρμογέας θαλάμου πλύσης πίεσης φίλτρου DPF, έχει σχεδιαστεί για τον καθαρισμό φίλτρων σωματιδίων που χρησιμοποιούνται στο σύστημα εξάτμισης φορτηγών και φορτηγών, λεωφορείων, μηχανημάτων κατασκευής και περονοφόρων οχημάτων. Ο προσαρμογέας λειτουργεί άψογα με τα υδροδυναμικά και τα υβριδικά μηχανήματα καθαρισμού DPF Otomatic.