Αλλαγή εργαλείων

Αλλαγή εργαλείου σε Μηχανές CNC

Η DATRON προσφέρει συστήματα αλλαγής εργαλείων προσαρμοσμένα για τα αντίστοιχα συστήματα μηχανών. Ανάλογα με τον τύπο ατράκτου που χρησιμοποιείται, διατίθενται σε έκδοση για άμεση σύσφιξη άξονα ή για κωνικούς σύσφιξης HSK. Με τον αισθητήρα μήκους εργαλείου DATRON το μήκος του εργαλείου μπορεί να αντισταθμιστεί αυτόματα.

DATRON

ToolAssist

Το DATRON ToolAssist συνδυάζει κοινά συστήματα εργαλείων και γνωστά αξεσουάρ CNC για ακόμη πιο φιλική προς το χρήστη και αποτελεσματική παραγωγή: Ως ο πρώτος εξωτερικός εναλλάκτης εργαλείων DATRON εκτός

της περιοχής μηχανουργικής κατεργασίας, προστατεύεται αυτόματα από ρινίσματα. Η περιοχή κατεργασίας στο μηχανοστάσιο αυξάνεται έτσι και η προσβασιμότητα βελτιώνεται, ειδικά με τη φόρτωση ρομπότ.

Το DATRON ToolAssist, με το μοναδικό του σύστημα αλλαγής εργαλείων, διατίθεται για τις μηχανές φρεζαρίσματος υψηλής ταχύτητας DATRON MXCube (ήδη ενσωματωμένο), DATRON M8Cube και DATRON MLCube με επόμενο χειριστήριο DATRON.

Το DATRON ToolAssist θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά τη φιλικότητα προς το χρήστη και την αποτελεσματικότητα. Με έως και 143 θέσεις εργαλείων, το DATRON ToolAssist δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για μεγαλύτερη ποικιλία εργαλείων και τη χρήση αδελφών εργαλείων στη σειρά παραγωγής. Ως ο πρώτος εναλλάκτης εργαλείων DATRON εκτός της περιοχής μηχανουργικής κατεργασίας, προστατεύεται αυτόματα από τα τσιπ και επιτρέπει την εργονομική και πλήρη φόρτωση και εκφόρτωση κατά τη λειτουργία του μηχανήματος.

Πιο οικονομικό φρεζάρισμα με τον εναλλάκτη εργαλείων DATRON Αποτελεσματική παραγωγή

  •   Έως 143 σταθμοί εργαλείων για μεγαλύτερη ποικιλία εργαλείων και χρήση αδελφών εργαλείων στη σειρά παραγωγής
  •     Φόρτωση και εκφόρτωση εργαλείων παράλληλα με τον χρόνο παραγωγής
  •     Έξυπνη παροχή εργαλείων για γρήγορες αλλαγές εργαλείων

Αξιοπιστία διαδικασίας

  •     Γεμιστήρας εργαλείων προστατευμένος από βρωμιά και τσιπς
  •     Ασφαλής αλλαγή εργαλείου μέσω παρακολούθησης των κολετών
  •     Αυξημένη διαθεσιμότητα του συστήματος μηχανής

Πρωτοποριακή ιδέα λειτουργίας

  •     Διαδραστική λειτουργία του συστήματος μηχανής καθοδηγούμενη από το επόμενο σύστημα ελέγχου DATRON
  •     Έξυπνη οργάνωση εργαλείων
  •     Εργονομική αλλαγή 5 εργαλείων ταυτόχρονα

Γεμιστήρας εργαλείων

 Ο γεμιστήρας εργαλείων DATRON κρατάει έως και 12 εργαλεία. Τα ειδικά δοχεία στον φορέα εργαλείων επιτρέπουν την εναπόθεση ή την παραλαβή των εργαλείων από τον άξονα. Η χωρητικότητα μπορεί να αυξηθεί έως και 36 εργαλεία, ανάλογα με τον τύπο του μηχανήματος. Αυτό καθιστά δυνατή την κάλυψη ενός ευρέος φάσματος εφαρμογών χωρίς να χρειάζεται να φορτώσετε ξανά το μηχάνημα.

Ο φορέας εργαλείων βρίσκεται κάτω από προστατευτικό κάλλυμα που ανοίγει και κλείνει αυτόματα για να προστατεύει τα εργαλεία από τη μεγάλη συσσώρευση ρινισμάτων. Επιπλέον, τα επιλεκτικά τοποθετημένα ακροφύσια πίεσης αέρα ελαχιστοποιούν τη συσσώρευση ρινισμάτων σε λειτουργικά σχετικές περιοχές.

X